Přehled výletů

MOŽNOSTI VÝLETŮ – ČERNÁ HORA
Cena výletů je orientační a změna programu je vyhrazena. 

1)    VÝLET PO ŘECE BOJANĚ – lodní výlet
Plavba lodí podél Veliké pláže směrem k hranici s Albánií a zpět. Řeka Bojana se zde vlévá do moře a děti tak mají možnost vykoupat se ve sladké i slané vodě. V průběhu plavby je možné zahlédnout často unikátní druhy ptáků a rostlin. Tento výlet mají děti zahrnutý v ceně pobytu.

2)    ULCINJ – 5 €  – lodní výlet
Děti čeká romantická plavba po moři kolem Ulcinjského pobřeží. Ve městě Ulcinj si děti mohou nakoupit suvenýry a projdou se krásným historickým centrem s úzkými uličkami a navštíví Ulcinjskou pevnost, která se tyčí nad městem. Výlet je realizován ve dvou variantách: večerní (vhodný spíše pro starší děti) a denní.

3)    ULCINJ – 3 € – poznávací autokarový výlet
Návštěva staré Ulcinjské pevnosti spojená s návštěvou městských trhů s možností nákupů a procházkou městem. Na trzích je možné spatřit starší obyvatele v tradičních černohorských krojích. Výlet je realizován ve dvou variantách: večerní (vhodný spíše pro starší děti) a denní.

4)    BUDVA – 12 € – poznávací autokarový výlet
Poznávací výlet do 65 km vzdáleného města Budva, které je historickým, architektonickým a kulturním klenotem Černé Hory se svými dlážděnými uličkami, kamennými domky, historickou pevností a dalšími zajímavostmi. Ve městě si děti mohou nakoupit různé suvenýry a vychutnat si výbornou zmrzlinu a cestou zpět autobus krátce zastaví u více než 2000 let staré olivy a také nedaleko ostrůvku Svatý Stefan. 

5)    KOTOR A BOKA KOTORSKÁ – 13 € – poznávací autokarový výlet
Krásný celodenní výlet do historického skvostu Černé Hory – města Kotor. Boka Kotorská neboli Kotorský záliv je největší přírodní záliv na jihu Jaderského moře. Záliv i město jsou zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO, děti si mohou nakoupit dárky v malinkých obchůdcích se suvenýry, vychutnat si skvělou zmrzlinu a obdivovat obrovské výletní lodě nebo objevovat dech beroucí výlety z hradeb, které se tyčí až do výšky 260 m nad mořem. Při zpáteční cestě autobus zastaví u nádherné pláže Jas nedaleko Budvy, kde budou mít děti možnost vykoupat se v moři.

6)    SKADARSKÉ JEZERO – 15 € – lodní výlet
O hotelu cesta vede černohorským pobřežím až do malebného městečka Virpazar. Zde děti nastoupí na loď a následuje plavba po Skadarském jezeře. Délka plavby je cca 2,5 hodiny. Skadarské jezero je největší sladkovodní plochou na Balkáně, je jedním ze čtyř národních parků Černé Hory a zároveň je rájem ornitologů (žijí zde například pelikáni). Plavba nabídne krásné výhledy na ostrovy, které se nacházejí na tomto jezeře. Program zahrnuje i koupání u lodi. V ceně výletu je vstupné do NP Skadarské jezero a lístek na loď. 

7)    STARÝ BAR, ČANJ  – 9 €  – poznávací autokarový výlet                                                                                         
Starý Bar je důležitý přístav, z něhož vyplouvají trajekty do Slovinska, Itálie a Řecka. Jsou zde mnohé architektonicky zajímavé budovy. Město bylo postaveno až na konci 19. století, čemuž nasvědčují i široké bulváry. Město nabízí bohaté možnosti nákupů, návštěvy památek a místních zajímavostí. Součástí výletu je i zastávka v Čanji spojená s možností koupání. 

8)     CETINJE, NJEGUŠI- 18 € – poznávací autokarový výlet
Cestou do Cetinje se zastavíme na chvíli nad městem Budva, odkud je překrásný pohled na Budvanskou riviéru a slavné letovisko Sveti Stefan, děti spatří celou Černou Horu jako na dlani. Autobus vystoupá serpentinami do výšky 1550 metrů nad mořem. Krásná podívaná z jedné strany na Budvu a okolí a z druhé strany na Tivat a celý záliv Kotoru. Děti navštíví královské město Cetinj a vesničku Njeguši, kde se vyrábí Njegušský pršut a sýr. Produkt, který má ohlas v celém světě. V ceně výletu je připravena ochutnávka. Jedná se o celodenní výlet spíše vhodný pro starší děti.